Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Маракеш: Министарка Прибиловић учествовала на УН Форуму за јавне услуге

Објављено: 22.06.2018. 21:00 Аутор: мј

MJU

Министарка јавне управе Сузана Прибиловић учествовала је УН Форуму за јавне услуге на тему "Трансформација управљања за остваривање циљева одрживог развоја, у Маракешу, Краљевина Мароко.

„Агенда "2030" је највец́и координирани пројекат човечанства са циљем да се наш свијет трансформише. Као одговор на овакве огромне изазове, једини начин за успјешно рјешавање проблема у савременом свијету јесте повезивање капацитета и ресурса јавног, приватног и цивилног друштва. Само кроз дијалог и укључивање свих релевантних актера, можемо постиц́и наш циљ - Ефикасна јавна управа која активно доприноси имплементацији Агенде 2030“, истакла је министарка Прибиловић у оквиру сесије „Реформа на Западном Балкану за реализацију Агенде 2030“.

Она је истакла да органи централне владе морају изградити ефикасне савезе са локалним властима како би координирали спровођење циљева одрживог развоја широм земаља. Због тога морамо размијенити искуства успјеха из прошлости, како бисмо могли прегледати могуц́а унапређења у будуц́ности.

„Са друге стране, морамо се суочити са нашим изазовима у Трансформацији управљања како бисмо остварили циљеве одрживог развоја и ефикасно адресирали потребе и очекивања свих укључених страна. Стога ц́у искористити ову прилику да нагласим високу потребу за сарадњом у региону Западног Балкана и да убрзам владину трансформацију и наставим ангажман у спровођењу циљева одрживог развоја и агенде 2030. године“, закључила је министарка Прибиловић.

УН Форум за јавне услуге окупио је представнике земаља у оквиру спровођења Агенде 2030, која је усвојена од стране свих шефова држава и влада 2015. године.

Форум представља прилику да министри и други високи доносиоци одлука разговарају на тему трансформације управљања и о томе како владе, институције и јавна администрација могу најбоље да се организују, ради испуњења циљева одрживог развоја (СДГ).

У оквиру Форума организована је међународна изложба иновација и додјела награда јавних услуга Уједињених нација за 2018. годину.

Форум организују Министарство администрације и реформе државне управе Краљевине Мароко и Одјељење за економска и социјална питања Уједињених нација (УНДЕСА). 

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?