Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Маракеш: Желимо квалитетније услуге за наше грађане и привреду

Објављено: 23.06.2018. 16:15 Аутор: МЈУ

Државни секретар Министарства јавне управе, Горан Јоветић, учествовао је, у оквиру УН Форума за јавне услуге, који се одржава у Маракешу, на панелу на тему „Пружање услуга – активности Западног Балкана“.

„Оснивањем Министарства јавне управе потврђено је опредјељење Владе Црне Горе да реформа јавне управе буде један од приоритета. У Савјету за реформу јавне управе су укључени и представници невладиног сектора, што је још једна потврда да Влада жели да процес води транспарентно уз учешће свих заинтересованих страна“, истакао је Јоветић.

Он је напоменуо да је у агенди реформе јавне управе један од највећиих приоритета побољшање нивоа пружања јавних услуга.

„У претходном периоду значајно смо смањили административне баријере, али још има простора за додатне интервенције. Велики искорак је направљен доношењем неколико кључних реформских закона, прије свега, Закона о државним службеницима и намјештеницима и Закона о локалној управи. Такође, у току је имплементација РИА (анализа ефеката прописа) и на локалном ниво, а на централном нивоу интензивно се спроводи од 2012. године“, казао је Јоветић.

Јоветић је истакао да циљ реформе јавне управе није само да се повећају учинци јавних услуга, већ и да се унаприједи одговорност и вриједност за новац.

„Желимо боље и квалитетније, али јефтиније услуге за наше грађане и привреду, а као велику шансу за стварање сервисно орјентисане управе видимо у е-управи и дигитализацији“, закључио је Јоветић.

На панелу је расправљано о начину пружања јавних услуга, аспектима ефикасне јавне управе и побољшања квалитета јавних услуга, као и аспектима изградње административних капацитета и управљања процесом реформе јавне управе.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?