Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Цетиње: Полиција открила и претресла „штек“ са оружјем, муницијом и лажном брадом за маскирање; на лицу мјеста лишена слободе осумњичена лица

Објављено: 23.06.2018. 03:00 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења безбједности Цетиње су, након вишенедјељних активности које су биле усмјерене на спрјечавање вршења тешког кривичног дјела из области крвних деликата, а које су спроведене у садејству са службенцима Сектора криминалистичке полиције, лоцирали стан, тзв. штек, који је, како се сумња, коришћен приликом припрема за извршење овог тешког кривичног дјела које је било планирано да буде извршено у Цетињу. Приликом претреса овог стана слободе су лишена два лица. У стану је пронађено и одузето оружје, већа количина муниције, експлозивна средства и лажна брада за маскирање који су, како се сумња, били намијењени извршењу овог кривичног дјела. Пронађен је и кокаин, као и више телефона који ће бити предмет вјештачења и провјера.

Наиме, након вишенедељних активности дошло се до сазнања о локацији поменутог стана, власништво С.Б. из Цетиња, за који су постојала сазнања да се у њему налазе средства за извршење тешког кривичног дјела. Службеници ОБ Цетиње су, у садејству са СКП, прибавили наредбу за претрес од судије за истрагу Основног суда у Цетињу након чега су извршили претрес овог стана. Том приликом слободе су лишени Ф.К. (29) и М.Р. (27) из Цетиња, за које се сумња да су посједовали средства за извршење кривичног дјела која су овом приликом пронађена и одузета.

Претресом су пронађени и одузети пиштољ „ЦЗ“ са оквиром у којем се налазило 11 метака у илегалном посједу, резервни оквир са 11 метака, још два резервна оквира, корице од пиштоља, ПВЦ кутија од пиштоља „ЦЗ“, 35 метака за аутоматску пушку, 43 комада метака и 18 детонаторских каписли. Осим тога пронађени су и одузети седам мобилних телефона са СИМ картицама, ПВЦ замотуљак са садржином прашкасте материје бијеле боје за коју се сумња да је опојна дрога кокаин и лажна брада за лице.

Након обављених консултација са државним тужоцем у Основном државном тужилаштву у Цетињу о свему је упознат и државни тужилац у Вишем државном тужилалаштву у Подгорици. Државни тужилац у ВДТ у Подгорици је наложио да се ова два лица лише слободе због основане сумње да су починила кривично дјело недозвољено држање оружја и експолозивних материја, те да му се приведу уз кривичну пријаву. Обрада овог предмета се наставља у консултацији са државним тужиоцем у ВДТ у Подгорици.

Прибављени оперативни подаци указују на сумњу да су ова два лица повезана и са извршењем и још неких тешких кривичних дјела на територији Црне Горе, а полицијске мјере и радње на провјери и доказивању тих сазнања су у току.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?