Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Расвијетљено пет кривичних дјела; лишено слободе седам лица

Објављено: 25.06.2018. 21:05 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности а у циљу расвијетљавања кривичних дјела, расвијетлили три кривична дјела крађа, тешка крађа и кривично дјело принуда. Том приликом је лишено слободе седам лица осумњичених за ова кривична дјела.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица су, 20.06.2018. године, лишили слободе Ј.В. (26) из Подгорице и привели га надлежном тужиоцу уз посебан извјештај поднијет као допуну кривичне пријаве претходно поднијете против непознатог починиоца због постојања основане сумње да је починио кривично дјело крађа на штету Б.Р. Он је, сумња се, ово крвично дјело починио на начин што је, 16.06.2018. године, из канцеларије која се налази у склопу МЗ „13 Јул“ у улици Васа Раичковића, отуђио тример вриједности 200 еура.

Службеници подгоричке полиције су, 17.06.2018. године, лишили слободе М.Р. (26) из Подгорице, због основане сумње да је починио кривично дјело крађа на штету М.Р. Он је приведен државном тужиоцу уз посебан извјештај претходно поднијет против непознатог починиоца због сумње да је починио ово кривично дјело. Он је, како се сумња, ово кривично дјело починио на начин што је, 14.06.2018.године, са имања које је у власништво оштећеног, а које се налази у мјесту Лужница, прескочио ограду и том приликом отуђио дио система за наводњавање који је касније продао на отпаду секундарних сировина. Отуђени предмети су пронађени и враћени власнику.

Надаље, службеници ЦБ Подгорица су, 18.06.2018. лишили слободе С.Р. (20), Ф.М. (19) и Е.Б. (22), сва лица из Подгорице, због сумње да су починили кривично дјело тешка крађа на штету Ц.Л. Они су, сумња се, 18.06.2018.године, ово кривично дјело починили на начин што су употребом подесног средства одвалили катанац на вратима и ушли у унутрашњост објекта и том приликом отуђили шест пуних плинских боца. Плинске боце су пронађене и враћене власнику. Ова лица су уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да су починила кривично дјело тешка крађа приведена надлежном тужиоцу у Подгорици.
Службеници ЦБ Подгорица су, 21.06.2018. године, лишили слободе Д.Ј. (37) из Подгорице због постојања основане сумње да је починио кривично дјело крађа на штету Б.С. Он је, како се сумња, 21.06.2018. године, у улици 19. децембра у Подгорици, отуђио пмв марке „ВW Голф ИИИ“ подгоричких регистарских ознака, на начин што је искористио то што је возило откључано и уз помоћ подесног кључа ставио возило у погон и одвезао га на паркинг простор у близини градског стадиона гдје је са возила скинуо регистарске ознаке и бацио их, док је отуђено возило сакрио на оближњем паркинг простору. Возило је пронађено и враћено власнику. Осумњичени је уз посебан извјештај приведен надлежном тужиоцу.
Такође, службеници ЦБ Подгорица су, 24.06.2018. године, расвијетлили кривично дјело принуда и том приликом лишили слободе М.Р. (50) из Подгорице због сумње да је починио ово кривично дјело на штету М.Б. Он је, сумња се, 23.06.2018. године, у колиби која је власништво М.В, у мјесту Момоњево, затекао М.Б. са још два непозната лица, која су држављани Републике Албаније, и он је том приликом овим лицима упутио пријетње, а једног од њих, сумња се, је ударио ногом. Ова два непозната лица су се дала у бјекство док је М.Р. остао у колиби са М.Б, којег је, како се сумња, рукама ухватио за врат и покушао да га обори на земљу. М.Б. је успио да се отргне и оде је у правцу своје колибе, а затим је позвао полицију. М.Р. је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужиоцу.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?