Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бар: Извршен претрес „штек“ стана – пронађени оружје и муниција; осумњичени након покушаја бјекства лишен слободе

Објављено: 25.06.2018. 22:11 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Бар су данас, предузимајући активности на превенцији вршења кривичних дјела и на појачаној контроли безбједосно интересантних лица и њима блиских лица, а поступајући на основу оперативних информација, приликом претреса пронашли и одузели пиштољ и муницију, као и већу количину предмета и гардеробе за које се сумња да потиучу из кривичног дјела. Осумњичени је лишен слободе.

Наиме, службеници ЦБ Бар су, 25.06.2018. године, поступајући на основу оперативне информације да се у једном изнајмљеном тзв. штек стану крију лица за која се сумња да су извршиоци кривичних дјела, доласком на наведену локацију затекли једно лице које се по доласу полицијских службеника закључало у стан а који се иначе налази на другом спрату. Како би избјегао лишавање слободе осумњичени је скочио са другог спрата стамбене зграде на тле, са висине од преко 10 метара, и дао се у бјекство. У акцији хватања одбјеглог лица учествовали су и службеници Интервентне јединице, који су заједно са службеницима ЦБ Бар брзом и ефикасном акцијом лишили слободе ово лице пола сата након бјекства, у насељу Шушањ. Лице је приликом лишавања слободе службеницима полиције дало на увид личну карту која гласи на име другог лица, а стварни идентитет овог лица – С.Ц. (28) из Републике Србије утврђен је у службеним просторијама ЦБ Бар.

Полицијски службеници су, на основу прибављене наредбе судије за истрагу Основног суда у Бару, извршили претрес овог стана којом приликом су пронашли и одузели пиштољ марке ЦЗ М57 калибра 7,62мм са оквиром у којем се налазило седам метака истог калибра, као и већу количину предмета и гардеробе за које се сумња да потичу из кривчних дјела почињених на штету бутика „Бенеттон“ и радње „Техностил“.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Бару који је наложио да се С.Ц. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сунмње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја, док ће се о постојању других кривичних дјела накнадно изјаснити.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?