Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Почео курс „Стратешко планирање за безбједност и развој“

Објављено: 26.06.2018. 18:07 Аутор: мод
У просторијама Ваздухопловства Војске Црне Горе у току је тродневни курс „Стратешко планирање за безбједност и развој“, чији је циљ унапређење знања полазника у области израде нових стратешких докумената, којима ће планирање одбране на националном нивоу бити усклађено са процесом планирања одбране у НАТО.

Организатори курса су Директорат за политику одбране Министарства одбране и амбасада Велике Британије у Црној Гори док полазници, њих 21, долазе из Владе Црне Горе, Министарства одбране, Војске Црне Горе, Министарства вањских послова и Агенције за националну безбједност. 

На почетку курса полазницима су се обратили британска амбасадорка Алисон Кемп и генерални директор Директората за политику одбране, мр Ивица ивановић

Предавања држи професорица са Универзитета Кранфилд (Цранфиелд Университy), Ен Фицџералд, експерткиња из области стратешког управљања. 

Полазници ће се упознати са основама процеса стратешког планирања, укључујући методологију и инструменте за израду стратешких анализа.

Овим се наставља успјешна билатерална сарадња на пољу одбране између Црне Горе и Велике Британије.

mod mod
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?