Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Државни секретар Свете Столице Пјетро Паролин у сриједу стиже у званичну посјету Црној Гори

Предсједник Владе Душко Марковић примиће у сриједу државног секретара Свете Столице кардинала Пјетра Паролина, који стиже у званичну посјету Црној Гори.

Кардиналу Паролину биће приређен свечани дочек уз државне почасти.

Званични разговори највиших званичника извршне власти Црне Горе и Свете Столице биће прилика за додатно продубљивање одличних билатералних односа које дијеле темељне цивилизацијске вриједности мира и правде. Односи наше земље и Ватикана датирају још из 1886. када је потписан Конкордат између Црне Горе и Свете Столице.

Премијер Марковић и кардинал Паролин ће се по окончању званичних разговора обратити јавности.

ТЕХНИЧКЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА МЕДИЈЕ:

Медији могу снимити церемонију свечаног дочека државног секретара Свете Столице и обраћања предсједника Марковића и кардинала Паролина.

Церемонија свечаног дочека државног секретара Свете Столице биће организована пред главним улазом Виле „Горица“ са почетком у 12:00 сати.

Представници медија заинтересовани за снимање церемоније свечаног дочека треба да су у Вили „Горица“ до 11:30.

Премијер Душко Марковић и кардинал Пјетро Паролин даће изјаве за јавност у 13:15.

Представници медија заинтересовани за снимање изјава за јавност треба да су у Вили „Горица“ до 12:45.

Служба за односе с јавношћу Владе Црне Горе обезбиједиће медијима фотографије и видео снимке церемоније свечаног дочека, почетка састанка и обраћања предсједника Владе и државног секретара Свете Столице.

Новинари, фото-репортери и видео сниматељи улазе у Вилу „Горица“ коришћењем годишње акредитационе картице Владе Црне Горе за 2018. годину која важи уз лични идентификациони документ. Новинари и сниматељи који немају годишњу акредитацију треба да затраже правовремено од Службе за односе с јавношћу издавање дневне акредитације. Захтјев потписан од стране овлашћеног лица и овјерен печатом потребно је послати електронском поштом на адресу пр@гов.ме и то до сриједе, 27. јуна у 10:00.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?