Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Ојачати сарадњу Црне Горе и Португалије

Објављено: 26.06.2018. 20:45 Аутор: Министарство економије
Црна Гора и Португалија треба да остваре ближу економску сарадњу, а кључни сектори у којима она може бити продубљена су енергетика и туризам, закључено је на састанку министарке економије Драгице Секулић и министра економије у Влади Португалије Мануела Цалдеира Цабрала.

Ministarstvo ekonomijeМинистарка Секулић борави у португалском граду Порто гдје ће, након састанка са министром Цабралом, представити инвестиционе могућности Црне Горе. Током састанка обје стране су изразиле узајамно задовољство поводом сусрета, као и наду да ће се сарадња два министарства, као и двије земље продубити и побољшати на свим пољима.

„Португалија има велика искуства у изградњи вјетроелектрана, не само у тој, већ и у другим земљама, гдје су португалске компаније препознате као стабилни страни директи инвеститори у овом сектору“, саопштено је током састанка.

Надаље, у сектору тузима препозната је могућност сарадње у преносу кноw-хоw, али и директном инвестирању.

„Португалија, као земља традиционално окренута туризму, има добро развијен едукативни систем за овај сектор који покрива средње школе и факултете, дајући, поред теоријског, и практично знање и искуство“, навели су португалски представници.

Такође, закључено је да постоји могућност директног инвестирања португалских инвеститора у област туризма, кроз греенфиелд инвестирање и путем приватизације доступних хотела у Црној Гори.

Након билатералног састанка са португалским колегом, министарка Секулић ће данас поподне на конференцији „Црна Гора – Португалија: пословне могућности и пословни амбијент“ португалским компанијама представити инвестиционе могућности Црне Горе, актуелне и потенцијалне пројекте, као и програме подстицаја које Влада Црне Горе нуди.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?