Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Државни секретар Свете Столице Пјетро Паролин у званичној посјети Црној Гори

Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošću
                                                                       
Државни секретар Свете Столице кардинал Пјетро Паролин стигао је у вишедневну званичну посјету Црној Гори.

Прву личност извршне власти Ватикана дочекао је у Подгорици, уз највише државне почасти, предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић.

У току су разговори премијера Марковића и кардинала Паролина у четири ока, након којих слиједе званични црногорско-ватикански разговори.

Премијер Марковић и кардинал Паролин ће се по окончању званичних разговора, данас рано поподне, обратити јавности.

Кардинал Паролин састаће се данас на радном ручку са предсједником Црне Горе Милом Ђукановићем, а сјутра с предсједником Скупштине Иваном Брајовићем и министром културе Александром Богдановићем.

Званични разговори највиших званичника Црне Горе и Свете Столице биће прилика за додатно продубљивање одличних билатералних односа које дијеле темељне цивилизацијске вриједности мира и правде. Односи наше земље и Ватикана датирају још из 1886. када је потписан Конкордат између Црне Горе и Свете Столице.

Државни секретар Свете столице ће у четвртак обићи Цетиње, служити свету мису у Катедрали Пресветог Срца Исусовог у Подгорици и разговарати у цркви Светог Антуна у Тузима са свјештенством и вјерницима.

Кардинал Паролин ће у петак служити свете мисе у Катедрали Светог Петра Апостола у Бару и Катедрали Светог Трипуна у Котору.
 
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?