Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: У Португалији представљене инвестиционе могућности: Црна Гора сигурна и стабилна држава

Објављено: 27.06.2018. 19:37 Аутор: Министарство економије
Ministarstvo ekonomije
Црна Гора је сигурна, економски и политички стабилна држава, са потенцијалом да настави економски раст, казала је министарка економије Драгица Секулић отварајући конференцију „Црна Гора – Португалија: пословне могућности и пословни амбијент“ у португалском граду Порто.

Конференција, одржана у сарадњи са црногорском амбасадом у Мадриду и почасним конзулом Црне Горе у Порту Царлосом Переира Пинтом, окупила је инвеститоре не само из Порта, већ и из читаве Португалије.

Током конференције, присутним инвеститорима и привредницима представљен је пословни амбијент у Црној Гори, програми подстицаја, али и инвестиционе могућности из свих области црногорске економије. Поред презентација представника Министарства економије и Црногорске агенције за промоцију инвестиција (МИПА), презентацију су одржали и представници португалских компанија, који су имали искуства у пословној сарадњи са Црном Гором.

Осим великог интересовања за инвестирање у области туризма и енергетике, током конференције је исказано и интересовање за отпочињање сарадње у области пољопривреде, нарочито у виноградарству.

Конференцији је претходио састанак министарке Секулић са министром економије у Влади Португалије Мануелом Цалдеиром Цабралом, са којим је разговарала о могућностима остваривања ближе економске сарадње двије земље. 

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?