Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ГД Директората за порески и царински систем Радовић: Уредбом за одлагање наплате уведене олакшице за обвезнике са пролазним тешкоћама у измирењу обавеза

Služba za odnose s javnošcu
Влада је на данашњој сједници усвојила Предлог уредбе о условима за одлагање наплате пореских и непореских потраживања.

У изјави за јавност након сједнице, генерални директор Дикректората за порески и царински систем Ново Радовић саопштио је да поменута уредба и Закон о репрограму пореских потраживања који је на снази немају исту циљну групу пореских обвезника.

„Законом о репрограму пореских потраживања је стављена ван снаге ранија уредба и доношење овог закона је имало за циљ да се пореским дужницима олакша плаћање пореског дуга који је настао до његовог ступања на снагу. Сви порески дужници су имали могућност да користе права из овог закона. Међутим, прошло је осамнаест мјесеци од дана ступања закона на снагу и показало се да постоји потреба за увођењем института одлагања за обвезнике који су били уредни до дана ступања на снагу закона или који су започели дјелатност након тог датума... Тако се фактички даје право на одлагање обвезницима који имају пролазне тешкоће у измиривању обавеза “- рекао је Радовић.

Он је нагласио да институт одлагања има оправданост уколико ће обезбиједити лакшу наплату пореског дуга, те да се и уредни порески обвезници нужно нађу у ситуацији да затраже одлагање плаћања пореске обавезе.

Радовић је истакао да право на одлагање по овој уредби не могу користити обвезници који користе права из Закона о репрограму пореског потраживања и само се може одложити дуг који је настао послије 15.02.2017. године.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ 




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?