Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нема дужих задржавања на граничним прелазима који се налазе на нашој територији ни приликом уласка ни приликом изласка из земље

Објављено: 02.07.2018. 04:40 Аутор: УП
Поводом извјештавање једног броја медија у Србији, што су преузели и неки медији у Црној Гори, о гужвама на граничним прелазима са Црном Гором, ради истинитог информисања јавности обавјештавамо вас сљедеће:

Нема дужег задржавања на граничним прелазима са црногорске стране ни приликом уласка ни приликом изласка из наше државе. Вријеме чекања је минимално.

Данас је гужви и задржавања наиме било на граничним прелазима са Црном Гором а који се налазе на територији Србије, ГП Гостун и ГП Јабука, док на граничним прелазима са Србијом који се налазе са наше стране, дакле на територији Црне Горе, ГП Добраково и ГП Ранче, нису забиљежена дужа задржавања.

Вријеме чекања на граничним прелазима у Црној Гори је ових дана у просјеку од неколико минута до 15 минута, што није дуго вријеме за прелазак границе и граничне контроле и што је очекивано вријеме чекања с обзиром да је у току туристичка сезона и биљежи се повећан промет путника и возила у односу на остале периоде године.

Уколико се догоди да у наредном периоду, за вријеме туристичке сезоне, буде дужих задржавања на граничним прелазима који се налазе на нашој територији, што сада није случај, Сектор граничне полиције ће повећати број полицијских службеника који раде на граничним прелазима и предузети друге активности како би динамика фреквенције саобраћаја на граничним прелазима остала на нивоу уобичајене за ова период године.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?