Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио амбасадора Египта: Пројекат Луштица Баy је успјешан примјер сарадње двију држава

                                                                                                                                                                                                                                  
Služba za odnose s javnošcu Предсједник Владе Душко Марковић примио је данас у опроштајну посјету нерезидентног амбасадора Арапске Републике Египат (са сједиштем у Прагу) Абделрахмана Салахелдина.

Током састанка обострано је изражено задовољство пријатељским односима између Црне Горе и Арапске Републике Египат, као и интерес за унапређење билатералне сарадње и динамизацију политичког дијалога.

Премијер Марковић се захвалио амбасадору Салахелдину на доприносу снажењу црногорско-египатских односа и бројним иницијативама које покренуте за вријеме трајања његовог мандата. Посебно нагласио значај реализације највећег туристичког пројекта у Црној Гори – ризорта Луштица Баy, и скорим отварањем прве фазе пројекта, што представља успјешан примјер сарадње двије земље који треба да слиједимо у будућности.

Амбасадор Салахелдин је позвао на интензивирање привредних контаката у сврху даљих египатских инвестиција, превасходно кроз повезивање и успостављање сарадње привредних комора двије земље и формирање међувладиног привредног комитета.

Заједнички је изражено задовољство сарадњом у области културе, чији основ чини недавно потписан Споразум о сарадњи у овој области, те указано на интерес актуелизације сарадње у области туризма и поморског саобраћаја - кроз повезивање лука Бар и Александрија, као и у другим областима од обостраног значаја.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?