Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Биро за координацију активности обавјештајно-безбједносног сектора затражио наставак и јачање сарадње у борби против организованог криминала

Објављено: 02.07.2018. 19:37 Аутор: МУП
Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић данас је, у функцији шефа Бироа за оперативну координацију активности обавјештајно-безбједносног сектора, оцијенио да је потребно да све надлежне државне институције наставе са јачањем заједничких активности у борби против организованог криминала, а посебно на плану превенције могућих и откривања нерасвијетљених тешких кривичних дјела.

„У борби против криминала која је тешка и комплексна, бићемо истрајни, како би заједно, координираним радом, стали на крај криминалцима. У том смислу, неопходно је да перманентно улажемо додатне напоре на унапређењу кадровских и материјално-техничких ресурса кључних институција за обезбјеђивање владавине права. Јачањем капацитета органа за спровођење закона, јачамо сигурност државе и њених грађана. Наши резултати су несумњиви, али нас и недавно убиство у Бару упозорава да морамо бити још снажнији“ – поручио је министар Нухоџић на данашњој 10. сједници Бироа.

Biro za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Биро је констатовао да специјални истражни тимови Тужилаштва и Управе полиције, формирани сходно закљчцима Вијећа за националну безбједност, дају добре резултате у спрјечавању и откривању починилаца кривичних дјела. У циљу ефикаснијег обрачуна против криминала, договорене су активности у правцу чвршће међуинституционалне координације и размјене информација, проактивнијег дјеловања и појачаног обавјештајног рада, укључујући и интензивнију сарадњу са грађанима. На сједници је наглашено да је опредијељеност органа који чине обавјештајно безбједносни сектор да се још одлучније супротставе организованим криминалним групама.

Сједници су, поред чланова Бироа, присуствовали Врховни државни тужилац, Главни специјални тужилац и руководилац Сектора криминалистичке полиције.



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?