Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Расвијетљена три имовинска деликта

Објављено: 02.07.2018. 20:17 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица расвијетлили су три кривична дјела из области имовинског криминалитета – крађу, тешку крађу у покушају и утају, за чије извршење су осумњичена укупно четири лица.

Наиме, сумња се да је И.И. (14) из Подгорице починио кривично дјело крађа на начин што је 30.05.2018. године на Тргу независности у Подгорици са још неколико лица пришао оштећеној Т.Р. из Подгорице и од ње отуђио моблини телефон „Самсунг А5“ тако што су је ова лица окружила и ухватила за руку а потом јој из џепа извукла поменути телефон. Посебни извјештај, као допуна кривичне пријаве претходно поднијете против непознатог извршиоца, је против И.И. поднијета државном тужиоцу за малољетнике у Основном државном тужилаштву у Подгорици 28. јуна 2018. године.

Службеници ЦБ Подгорица су дан касније, 29. јуна, лишили слободе М.М. (18) и А.И. (19) из Даниловграда, због сумње да су починили кривично дјело тешка крађа у покушају. Они су, како се сумња, истог дана око 02,00 часа покушали да из фрижидера за сладоледе, који су претходно обили, а који се налази до киоска „Тобаццо С Пресс“ у Булевару Светог Петра Цетињског у Подгорици, отуђе сладоледе у чему нису успјели јер су их примијетили полицијски службеници. Ова два лица су се дала у бјекство али су их полицијски службеници сустигли и лишили слободе. Осумњичени су истог дана, уз посебни извјештај, приведени државном тужиоцу у ОДТ у Подгорици, због основане сумње да су починили наведено кривично дјело.

Осим тога, службеници ЦБ Подгорица су данас, 02. јула, државном тужиоцу у ОДТ у Подгорици поднијели посебни извјешетај, као допуну кривичне пријаве претходно поднијете против непознатог извшиоца, против М.Р. (61) из Подгорице, због основане сумње да је починио кривично дјело утаја, на штету Б.М. Сумња се наиме да је оштећени Б.М. повјерио осумњиченом М.Р. своју имовину – камион, ради продаје у име и за рачун оштећеног, те да је М.Р, у намјери да прибави противправну имовинску корист свом сину, присвојио камион у власништву Б.М. који је потом његов син продао за изнод од 6.000 еура.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?