Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Дани европског филма

Објављено: 03.07.2018. 19:50 Аутор: Министарство културе
Делегација Европске уније у Црној Гори, у сарадњу са амбасадама Бугарске, Републике Чешке, Данске, Естоније, Грчке, Хрватске, Холандије, Кипра, Летоније, Мађарске, Њемачке, Румуније, Словачке, Словеније, Шведске и Црногорском кинотеком, уз подршку ЕУ инфо центра, организује Дане европског филма у Црној Гори. Шеснаест филмова, различитих жанрова, најновије европске продукције биће приказано у Подгорици од 5. до 13. јула у Синеплексу, а улаз је слободан. Након Подгорице, у филмовима ће имати прилику да ужива публика у још десет градова: у Беранама, Бијелом Пољу, Будви, Котору, Мојковцу, Никшићу, Петњици, Петровцу, Пљевљима, Тивту и Улцињу.

Европска унија је 2018. прогласила Европском годином културне баштине, а Министарство културе је национални координатор програма у Црној Гори. Дане европског филма у Подгорици, 5. јула у 20х, отвориће „Љепота порока“, Живка Николића, великана црногорске и европске кинематографије. Дан пред отварање манифестације, 4. јула у 11х, ЕУ инфо центар, у сарадњи са Црногорском кинотеком, организује панел дискусију о црногорској кинематографији са акцентом на ауторски опус Живка Николића. 

Програм манифестације можете пронаћи овдје.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?