Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијери Марковић и Рама: ЦГ и Албанију везује сусједство без отворених питања чији су гарант националне мањине

Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu


Предсједници влада Црне Горе и Албаније Душко Марковић и Еди Рама заједнички су закључили данас на конференцији за медије одржаној у Скадру по окончању заједничке сједнице влада да двије државе везују добри сусједски односи, без отворених питања, те да су гарант добрих односа националне мањине са обје стране границе.

Премијер Марковић је са задовољством оцијенио да на евроатлантском путу,двије земље своје добре међудржавне односе претварају у заједничке акције, посебно истакавши да односи Црне Горе и Албаније морају бити оплемењени економском сарадњом.

Он је поновио да Црна Гора и Албанија дијеле заједничке вриједности на путу ка евроатлантској породици и искористио прилику да похвали напоре које Албанија предузима на том уту.

Осврнувши се на успјешно окончану сједницу двију Влада данас у Скадру као и пакет потписаних споразума из више области, премијер Рама је изразио задовољство због постигнуте сарадње и нагласио да двије државе остају посвећене уклањању баријера кроз компаније које су заинтересоване да дјелују са обје стране границе. 
         

 

Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošću

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

ФОТО: Церемонија потписивања заједничких докумената (7.33 МБ)

ВИДЕО: хттпс://yоуту.бе/КЛ1х5км3ЈКА                          ВИДЕО: хттпс://yоуту.бе/889-аЈ35QВЕ

    

ВИДЕО: хттпс://yоуту.бе/ФлОаОА1вИхУ                                ВИДЕО: хттпс://yоуту.бе/ТТЦИА67Омиц

 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?