Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Нухоџић у Скадру потписао Споразум о отварању заједничког граничног прелаза Цкла-Зогај и Споразум о сарадњи и узајамној помоћи у ванредним ситуацијама

Објављено: 03.07.2018. 20:50 Аутор: МУП
Služba za odnose s javnošćuМинистар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић потписао је данас у Скадру, са албанским колегама, Фатмиром Џафајем и Олтом Џаком, Споразум између Владе Црне Горе и Савјета министара Републике Албаније о отварању заједничког граничног прелаза Цкла-Зогај за међународни друмски путнички и језерски саобраћај и Споразум између Владе Црне Горе и Савјета министара Републике Албаније о сарадњи и узајамној помоћи у ванредним ситуацијама. Споразуми су потписани након заједничке сједнице Владе Црне Горе и Савјета министара Републике Албаније.

Споразумом о отварању заједничког граничног прелаза ствара се могућност заједничког вршења граничне контроле у друмском и језерском путничком саобраћају, након повезивања пута Цкла – Зогај. Такође, ово питање је значајно са аспекта валоризације туристичких, економских и привредних ресурса Скадарског језера.

Споразум о сарадњи и узајамној помоћи у ванредним ситуацијама има за циљ побољшање и јачање капацитета за спрјечавање настанка и одговора на природне и друге катастрофе. Потписани споразум као значајну област у односима двије државе препознаје повећање постојеће и будуће превентиве и приправности за катастрофе.








МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?