Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У Сарајеву потписан Споразум у области припремљености и превенције катастрофа

Објављено: 04.07.2018. 17:53 Аутор: МУП
Данас је у Сарајеву генерални директор Директората за ванредне ситуације МУП-а Црне Горе Мирсад Мулић потписао Споразум између Вијећа министара Босне и Херцеговине и Владе осталих држава чланица Иницијативе за припремљеност и превенцију катастрофа у југоисточној Европи о опису послова државе домаћина за особље Секретаријата Иницијативе за припремљеност и превенцију катастрофа у југоисточној Европи (ДППИ СЕЕ).

Овим споразумом се одређује да је сједиште Секретаријата Иницијативе за припремљеност и превенцију катастрофа у југоисточној Европи у Сарајеву, и да земља домаћин обезбјеђује простор и покрива оперативне трошкове Секретаријата, као и да се правни капацитети, привилегије и имунитети Секретаријата дефинишу у Споразуму земље домаћина закљученом између земље домаћина и осталих држава чланица Иницијативе - Републике Албаније, Републике Македоније, Републике Хрватске, Републике Бугарске, Црне Горе, Републике Словеније, Републике Србије, Републике Турске и Румуније.

MUPМеморандумом о разумијевању о институционалном оквиру Иницијативе за припремљеност и превенцију катастрофа у југоисточној Европи уређени су услови сарадње и међусобне помоћи између Црне Горе и држава региона: Републике Албаније, Босне и Херцеговине, Републике Македоније, Републике Хрватске, Републике Бугарске, Републике Словеније, Републике Србије, Републике Турске и Румуније.

Циљ Споразума је да се обезбиједи да Секретаријат обавља своје дужности и функције ефикасно преко потпуно оперативног сједишта Секретаријата, имајући у виду да правни статус, привилегије и имунитет неопходни за функционисање и успјешно остваривање мисије Секретаријата нијесу били регулисани на адекватан начин.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?