Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет министра Бошковића са генералним директором Министарства вањских послова Државе Израел

Објављено: 04.07.2018. 18:16 Аутор: мод

Министар одбране мр Предраг Бошковић састао се данас са генералним директором Министарства вањских послова Државе Израел, Јувалом Ротемом (Yувал Ротем), који борави у званичној посјети Црној Гори.

Министар Бошковић нагласио је да Црна Гора и Израел одржавају традиционално пријатељске односе, те изразио посебно задовољство ојачаном сарадњом двије земље у домену одбране у посљедњих годину дана, са посебним фокусом на области модернизације и опремања, као и сајбер одбране. Бошковић је истакао да Црна Гора, као најмлађа чланица Алијансе тежи унапрјеђењу билатералне сарадње како са НАТО савезницима, тако и партнерским земљама.

Министар је упознао саговорника са актуелним приоритетима и плановима у развоју црногорског одбрамбеног система, те информисао о конкретним доприносима Војске Црне Горе колективном систему одбране. У погледу безбједносног аспекта региона, Бошковић је апострофирао улогу коју Црна Гора, као пуноправна НАТО чланица, има у домену обезбјеђивања регионалне стабилности, те истакао да остајемо снажно посвећени промовисању политике отворених врата Алијансе.

Генерални директор Ротем похвалио је напоре које је Црна Гора уложила на пољу обезбјеђивања стабилности унутар и ван својих граница, као и резултате спроведених реформи, које су резултирале пуноправним чланством у НАТО. Додатно, Ротем је истакао да ће Држава Израел наставити да подржава Црну Гору у домену унапрјеђења националних одбрамбених капацитета и изразио задовољство развојем билатералне одбрамбене сарадње двије земље.

Саговорници су размијенили мишљења поводом актуелне безбједносне ситуације на међународној сцени и закључили да се само заједничким напорима и удруживањем снага могу искоријенити безбједносни изазови на глобалном нивоу.

           

mod

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?