Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Унаприједити сарадњу Израела и Црне Горе

Објављено: 04.07.2018. 20:51 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић састао се данас са генералним директором Министарства вањских послова Израела Јувалом Ротемом, како би се сагледале могућности интензивније сарадње двију земаља.

На састанку коме је присуствовала и нерезидентна амбасадорка Израела у Црној Гори са сједиштем у Београду Алона Фишер Кам и генерални директор Директората за ЕУ интеграције међународну сарадњу МОРиТ-а Игор Грађевић, оцијењено је да је до сада остварена успјешна сарадња, као и да постоји велики простор за њено унапређење.

Израелска страна посебно је заинтересована за сарадњу у области туризма, али и за остале привредне сфере за које би процијенили да су перспективне за улагање.

Министар Радуловић је казао да постоје многе области из којих би Црна Гора могла да користи искуства Израела, али и да понуди предности којима располажу територијално мале земље.

Генерални директор Ротем истакао је да је ово његова прва посјета Балкану и да је њен циљ да сагледа потенцијале које првенствено Црна Гора и Србија могу имати за израелске инвеститоре.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?