Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Колегијум за преговоре са ЕУ: Ојачати Канцеларију за ЕУ, смањити формат радних група

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Видео: Сједница Колегијума за преговоре о приступању Црне Горе Европској унији - кадрови

Фото: Сједница Колегијума за преговоре о приступању Црне Горе Европској унији (27,0 МБ)

Колегијум за преговоре Црне Горе и Европске уније размотрио је данас на XX сједници стање у преговарачком процесу и закључио да предстојећи изазови у интеграционом процесу изискују јачање кадровских капацитета Канцеларије за европске интеграције и установљавање процедура које ће подразумијевати награђивање најодговорнијих субјеката у преговорима на основу оствареног резултата.

Канцеларија за европске интеграције је задужена да у сврху унапређења ефикасности преговарачког процеса у сарадњи са ресорним институцијама предложи смањење формата радних група за преговоре.

Закључено је да је потребно интензивирати дјеловање у циљу добијања завршних мјерила за поглавља 3 (Право оснивања предузећа и слобода пружања услуга), 5 (Јавне набавке), 6 (Привредно право), 7 (Право интелектуалне својине), 13 (Рибарство), 21 (Трансевропске мреже) и 28 (Заштита потрошача и здравља).

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?