Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ОТВОРЕНО ГЛАСАЊЕ ЗА НАГРАДЕ РЕГИО СТАРС 2018

Објављено: 06.07.2018. 19:39 Аутор: КЕИ
Обавјештавамо заинтересовану јавност да је Генерални директорат Европске комисије за регионалну и урбану политику 3. јула објавио конкурс за награде РегиоСтарс за 2018.

Циљ награде Регио Старс је да укаже на примјере добре праксе у регионалном развоју и да истакне оригиналне и иновативне пројекте који могу бити привлачни и инспиративни другим регионима и менаџерима пројекта.

У овогодишњем издању, биће награђени најбољи пројекти кохезијске политике у 5 категорија: постизање индустријске транзиције, подстицање животних стилова с ниском емисијом угљеника, побољшање и доступност јавних услуга, суочавање с дугорочним миграцијама, те очување културне баштине ЕУ.

Међу 21 пројектом који су ове године ушли у ужи круг налазе се и сва пројекта европске територијалне сарадње:
- Ирон-Аге-Данубе (подржан кроз Интеррег Дунавски транснационални програм), у категорији „Тема 2018: улагање у културну баштину“,
- ЦлимАЦТ (подржан кроз Интеррег Судое), у категорији „До одрживости кроз ниске емисије угљеника”.

За најбоље пројекте можете гласати до 7. октобра 2018. на интернет страници: хттп://ец.еуропа.еу/регионал_полицy/ен/регио-старс-аwардс/


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?