Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

OTVORENO GLASANJE ZA NAGRADE REGIO STARS 2018

Objavljeno: 06.07.2018. 19:39 Autor: KEI
Obavještavamo zainteresovanu javnost da je Generalni direktorat Evropske komisije za regionalnu i urbanu politiku 3. jula objavio konkurs za nagrade RegioStars za 2018.

Cilj nagrade Regio Stars je da ukaže na primjere dobre prakse u regionalnom razvoju i da istakne originalne i inovativne projekte koji mogu biti privlačni i inspirativni drugim regionima i menadžerima projekta.

U ovogodišnjem izdanju, biće nagrađeni najbolji projekti kohezijske politike u 5 kategorija: postizanje industrijske tranzicije, podsticanje životnih stilova s niskom emisijom ugljenika, poboljšanje i dostupnost javnih usluga, suočavanje s dugoročnim migracijama, te očuvanje kulturne baštine EU.

Među 21 projektom koji su ove godine ušli u uži krug nalaze se i sva projekta evropske teritorijalne saradnje:
- Iron-Age-Danube (podržan kroz Interreg Dunavski transnacionalni program), u kategoriji „Tema 2018: ulaganje u kulturnu baštinu“,
- ClimACT (podržan kroz Interreg Sudoe), u kategoriji „Do održivosti kroz niske emisije ugljenika”.

Za najbolje projekte možete glasati do 7. oktobra 2018. na internet stranici: http://ec.europa.eu/regional_policy/en/regio-stars-awards/


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?