Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Безбједност приоритет током љетње сезоне

Објављено: 06.07.2018. 22:13 Аутор: УП, УЦ и АЦГ
UP

В.д. директор Управе полиције Веско Дамјановић, извршни директор Аеродрома Црне Горе Данило Орландић и директор Управе царина Владан Јоковић обишли су данас Аеродром Тиват и разговарали о сарадњи у домену унапрјеђења система безбједности у ваздушним лукама. Истакнуто је да су ваздушне луке највише урадиле на испуњавању строгих међународних критеријума а да то треба доказати и током предстојеће љетње туристичке сезоне.

ВЕСКО ДАМЈАНОВИЋ, В.Д. ДИРЕКТОР УПРАВЕ ПОЛИЦИЈЕ: „Безбједност је циљ свих нас који смо у овом ланцу – од службеника полиције до транспортног радника на аеродромима. Сарадња је једини начин на све буде у складу са међународним стандардима. Интенција нам је да кадровски ојачамо наше подручне јединице на аеродромима јер повећан промет путника захтијева и већи број припадника полиције. У међувремену, пратимо све актуелности, размјењујемо информације и спремни смо да одговоримо сваком изазову“.

ДАНИЛО ОРЛАНДИЋ, ИЗВРШНИ ДИРЕКТОР АЕРОДРОМА ЦРНЕ ГОРЕ А.Д.: „Овим састанком желимо да дамо лични примјер свим запосленима, посебно током сезоне да једино координисани рад свих служби може да резултира високим степеном безбједности. Само током јуна кроз Аеродром Тиват је прошло преко 200 хиљада људи без иједног проблема што је изузетан резултат. Договорили смо да све службе заједнички формулишу шта још треба урадити како би резултати били још бољи“.

ВЛАДАН ЈОКОВИЋ, ДИРЕКТОР УПРАВЕ ЦАРИНА: „Овакви састанци треба да буду пракса. Разумијевање и поштовање рада свих људи у сектору безбједности је од кључног значаја, јер сви знамо колико је Аеродром Тиват важан за Црну Гору, њену привреду и туризам. Ово је комплексан систем и сви заједно морамо да радимо како би унаприједили безбједносне стандарде. Јако је важно да комуницирамо, посебно јер је пред нама најизазовнији период али сам сигуран да ће оваква врста односа допринијети да све прође како треба.“

Орландић, Дамјановић и Јоковић са сарадницима су истакли да је брз и лак пролаз путника важан, као и сарадња у домену спрјечавања кријумчарења свих врста роба, али да је безбједност на првом мјесту, иако је, сагласни су, жеља свих да сви туристи буду задовољни односом службеника из сектора безбједности и да пожеле да се врате у Црну Гору.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?