Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијери Марковић и Ли састали се на Самиту у Софији: државни односи одлични, кинеске компаније ће конкурисати за наставак градње Аутопута

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošcu

Предсједници влада Црне Горе и Народне Републике Кине Душко Марковић и Ли Кећијанг констатовали су данас на састанку у одржаном Софији да су односи двију држава квалитетни и садржајни и да констатно напредују те да обје државе виде простор за даљи напредак у сарадњи у областима саобраћајне инфраструктуре, енергетике и пољопривреде.

„Црна Гора и Кина имају најбоље односе у историји чему нарочито доприноси сарадња у оквиру механизма 16+1 као и градња првог нашег аутопута – пројекта вијека у Црној Гори. Посебно задовољство исказујемо могућношћу да се у пројекат обнове пруге Београд – Будимпешта укључи и повезивање са луком Бар чиме би се створиле претпоставке за валоризацију тог нашег важног ресурса“ – рекао је премијер Марковић на састанку одржаном након Самита шефова влада НР Кине и 16 земаља Централне и Источне Европе.

Предсједник Државног савјета НР Кине Ли Кећијанг исказао је задвољство чињеницом да су радови на приоритетној дионици аутпута Бар – Бољаре у пуном замаху. Говорећи о наставку градње аутопута премијер Ли је рекао да је увјерен да ће кинеске команије бити довољно конкуретне и пружити добре понуде.

Сарадња Кине са Црном Гором у области инфраструктуре може да поприми и нове формате у другим секторима нагласио је премијер Ли и додао да Кина жели да увози више пољопривредних производа из Црне Горе и да ради на томе да се повећава број кинеских туриста у нашој земљи.

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић позвао је предсједника Државног савјета НР Кине Ли Кећијанга да посјети Црну Гору.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?