Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Улцињ: Полиција забранила одржавање литургије МЦП на локалитету које је културно и археолошко добро Црне Горе; до овог момента није било инцидената

Објављено: 08.07.2018. 18:50 Аутор: УП
Поводом информација које су се појавиле у појединим медијима да полиција обезбјеђује литургију Српске православне цркве – Митрополије црногорске приморске но остацима Храма Светог Јована Крститеља у Свачу – Општина Улцињ, обавјештавамо вас сљедеће:

Није тачно да је Митрополија црногорско приморска одржала литургију на остацима Храма Светог Јована Крститеља у Свачу – Општина Улцињ. Полиција је скуп забранила из више разлога заснованих на закону те је МЦП литургију одржана на двадесетак метара од ове локације. Након литургије свештенство МЦП се разишло. Полиција је превентивно дјеловала и до овог момента није било инцидената.

Наиме, полиција је забранила одржавање овог скупа на остацима Храма Светог Јована Крститеља у Свачу, које је културно и археолошко добро Црне Горе, зато што није благовремено пријављен, а такође сходно и обраћању Министарства културе – Управе за заштиту културних добара и Националног савјета албанаца и из разлога што су постојале оперативне информације да може доћи до нарушавања јавног реда и мира.

Стога су полицијски службеници јутрос обезбјеђивали поменути локалитет и нису дозволили одржавање литургије на овом локалитету, те је стога МЦП литургују одржала на двадесетак метара удаљености од ове локације. Полиција је превентивно дјеловала и обезбиједила да не дође до инцидената, Након тога свештенство МЦП се разишло. До овог момента није било инцидената.

Полиција ће пратити ситуацију и развој догађаја током дана

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?