Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић у уторак у Лондону на Самиту Западнобалканске шесторке, дан раније састанци министара унутрашњих и вањских послова

Предсједник Владе Душко Марковић ће, на позив предсједнице Владе Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске Терезе Меј, учестовати у уторак у Лондону на Петом самиту шефова влада Западнобалканске шесторке који се одржава у оквиру Берлинског процеса.

Теме Петог самита су побољшање безбједности Западног Балкана и сарадња на изазовима који представљају пријетњу по регион и Европу и подстицање његове економије и добросусједске сарадње.

На Самит су, поред премијера шест држава Западног Балкана, позвани и предсједници влада држава Европске уније које учествују у Берлинском процесу, премијер Републике Пољске Матеуш Моравјецки, у својству домаћина наредног самита, 2019. године и европски комесар за проширење и сусједску политику Јоханес Хан.

Уочи Самита, у понедјељак, у Лондону ће, на позив министра вањских послова Велике Бритање Бориса Џонсона, боравити министар вањских послова Црне Горе Проф. др Срђан Дармановић. Шефови дипломатија Западнбалканске шесторке ће разговарати са представницима цивилног друштва на тему европских интеграција, а затим размотрити на засебном састанку питања билатералне сарадње, регионалне безбједности и миграција.

Министар унутрашњих послова Црне Горе Мевлудин Нухоџић учествоваће у понедјељак у Лондону на састанку министара унутрашњих послова Западнобалканске шесторке. Теме састанка, чији је домаћин британски министар унутрашњих послова Саџид Џавид, су сарадња и размјена информација у суочавању са безбједносним пријетњама и унапређење регионалне у борби против организованог криминала, трговине људима, тероризма и нелегалне трговине ватреним оружјем.

Служба за односе с јавношћу Владе Црне Горе обезбиједиће медијима фотографије и видео снимке свих догађаја.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?