Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Расвијетљено више имовинских деликата; четири лица лишена слободе

Објављено: 09.07.2018. 20:30 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, расвијетлили једно кривично дјело тешка крађа, 14 кривичних дјела тешка крађа у продуженом трајању и два кривична дјела крађа. Том приликом службеници подгоричке полиције лишли су слободе четири лица због сумње да су починила ова кривична дјела.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица су, 07.07.2018. године лишили слободе И.К. (19) из Подгорице, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело тешка крађа на штету маркета „Плана“. Он је, како се сумња, ово кривично дјело починио на начин што је у току ноћи између 29. и 30. јуна 2018. године, употребом физичке снаге и подесног средства поломио стакло на улазним вратима маркета и из унутрашњости објекта и из регистар касе отуђио новац у износу од 10 еура. И.К. је приведен уз кривичну пријаву државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Подгорици због постојања основане сумње да је починио ово кривично дјело.

Такође, службеници ЦБ Подгорица су, 07.07.2018. године, лишили слободе и надлежном тужиоцу уз кривичну пријаву привели А.Б. (26) и Ш.Б. (21), оба из Подгорице, због постојања основане сумње су починили 14 кривичних дјела тешка крађа у продуженом трајању на штету више грађана Подгорице. Они су, како се сумња, ова кривична дјела починили на начин што су у претходна три мјесеца отуђила 14 бицикала тако што су кидали сајле којима су бицикла била обезбјеђена а потом их одвозили у насеље Коник гдје су их продавали једном лицу. У службеним просторијама ЦБ Подгорица су од тог лица прикупљена обавјештења на околности догађаја.

Надаље, подгоричка полиција је, истог дана, лишила слободе и уз кривичну пријаву привела државном тужиоцу у ОДТ у Подорици Ф.И. (22), због постојања основане сумње да је починио два кривична дјела крађа. Он је, сумња се, прво кривично дјело починио на начин што је 08.03.2018. године око 15,00 часова, дошао до једне куће и искористио откључаност улазних врата и из њене унутрашњости отуђио лап – топ марке „Ацер“ и пуњач. Он је, како се сумња, отуђени лап – топ продао непознатом лицу за износ од 30 еура. Друго кривично дјело, Ф.И. је починио, сумња се, 08.06.2018. године, на начин што је дошао до паркинг простора испред Црногорског народног позоришта и откачио сајлу којом је бицикло било обезбијеђено. Потом се отуђеним бициклом одвезао на Коник и продао га непознатом лицу за износ од 20 еура.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?