Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржан округли сто о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о комуналној полицији

Објављено: 10.07.2018. 20:27 Аутор: МЈУ

Министарство јавне управе организовало је данас округли сто поводом јавне расправе о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о комуналној полицији. На округлом столу су говорили Јадранка Вукчевић, генерална директорица за локалну самоуправу, Горан Јанковић, начелник комуналне полиције Главног града Подгорице, Сања Живковић, Одбор за комуналне дјелатности и животну средину Заједнице општина Црне Горе, те Зоран Вучиновић, начелник Комуналне полиције Котор.

Јадранка Вукчевић је у уводном излагању истакла да је Министарство јавне управе приликом припреме текста нацрта затражило од надлежних општинских служби – комуналне полиције да се изјасне о примјени тренутно важећег Закона о комуналној полицији, као и да доставе одређене примједбе и сугестије у циљу унапређења постојећих рјешења.

Она је казала да је један од кључних разлога за доношење Закона о измјенама и допунама Закона о комуналној полицији даље унапређење законских рјешења која треба да отклоне одређене слабости, проблеме који су се показали у пракси, односно у функционисању службе комуналне полиције, чиме би се створили додатни услови за ефикасније спровођење прописа из надлежности општина, те обезбиједио ефикаснији рад органа јединица локалне самоуправе у реализацији њених политика.

Представници радне групе су представили најзначјније измјене и допуне постојећег закона које се односе се на давање статуса овлашћеног лица комуналном полицајцу у циљу јачања кривично-правне заштите истих, проширење, допуну или јасније прецизирање овлашћења како би рад ове службе био ефектнији и ефикаснији. Истакнуто је да предложена рјешења треба да обезбиједе квалитетније функционисање службе комуналне полиције, чиме ће се створити услови за квалитетније обезбјеђење комуналног реда.

Представници комуналне полиције у радној групи су похвалили конструктивну сарадњу са Министарством јавне управе током рада на тексту закона.

Учесници јавне расправе су похвалили предложена рјешења, те изнијели приједлоге у циљу унапређења статуса комуналаних полицајаца.

Јавна расправа о тексту Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о комуналној полицији траје до 15. јула.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?