Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бока: Претреси на пет локација; пронађено и одузето оружје, муниција, кокаин, средства комуникације и уговори

Објављено: 11.07.2018. 18:20 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а су данас, поступајући сходно наредбама надлежних судија за истрагу, спровели двадетдевету акцију у оквиру рада Оперативног штаба „Бока“, а у циљу расвијетљавања тешких кривичних дјела почињених у претходном периоду на територији општина Херцег Нови, Котор и Тиват, са акцентом на проналажењу ватреног оружја у илегалном посједу и других предмета и трагова који се могу повезати са извршењем кривичних дјела.

Наиме, службеници полиције су, 11.07.2018. године, у наставку акције „Бока“, на територији Херцег Новог, Котора и Тивта извршили претресе станова и других просторија на пет локација. У Херцег Новом полицијски службенци су претресали станове и друге прострије које користе Б.К. (24) и Г.К. (43), у Котору су претресани станови и друге просторије које користе Д.Р. (21), З.Р. (46), док је у Тивту претресана локација коју користи С.Ј. (35).

Претресима ових локација полицијски службеници су пронашли и одузели три пушке, 411 комада муниције, стартни пиштољ, пвц кесица са садржајем прашкасте материје бијеле боје за коју се сумња да је опојна дрога кокаин, мобилни телефон марке „Блацкберрy”, лап-топ и више уговора о купопродаји некретнина на црногорском приморју, а који ће бити предмет даљих провјера службеника Управе полиције.

Пронађено оружје, муниција и дрога биће упућени у Форензички центар ради вјештачења. О догађају је обавијештен надлежни државни тужилац. Након спроведених вјештачења против лица код који су пронађени ови предмети биће поднијете одговарајуће кривичне и прекршајне пријаве.

Службеници Управе полиције, у активностима које спроводе у борби против организованог криминала а које координира Сектор криминалистичке полиције су до сада, у 29 акција која су спроведене од почетка октобра прошле године, укључујући и наведену акцију, извршили претресе на 371 локацији на југу и сјеверу и у централној регији, и то на локацијама које користе чланови ОКГ, безбједносно интересантна лица и њима блиска лица. Приведен је велики број лица. Одузети су ватрено оружје и муниција, хладно оружје, скупоцјени аутомобили, дрога, средства комуникације, уговори и друга документа, новац и друге ствари. Више лица је лишено слободе због кривичних дјела у вези са зеленаштвом, илегалним посједовањем оружја и злоупотребом опојних дрога.
Активности полиције на откривању, спрјечавању и сузбијању организованог криминала се настављају.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?