Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Државни секретар Милован Вујовић примио ректора турског Универзитета Тракија проф.др Ерхана Табакоглуа

Објављено: 11.07.2018. 21:14 Аутор: ПР служба
Државни секретар Министарства здравља Милован Вујовић са сарадницима, примио је данас делегацију Универзитета Тракија из Турске, коју је предводио ректор проф.др Ерхан Табакоглу. Састанку је присуствовао и амбасадор Турске у Црној Гори, Њ.Е. Серхат Галип.
Државни секретар Вујовић изразио је задовољство због добре сарадње коју Црна Гора има са Турском у области здравства, истичући да је то од непроцјењивог значаја за јачање кадровских капацитета и развој здравственог система, с обзиром на ниво здравствених услуга који се пружа у престижним турским здравственим центрима. Он је истакао да и у наредном периоду очекују наставак и продубљивање сарадње у области здравства, кроз едукацију наших љекара и средњег медицинског кадра у турским клиникама и боравак турских стручњака у црногорским здравственим установама.
Са друге стране, према ријечима Вујовића, Црна Гора може да понуди турским држављанима услуге из области рехабилитације и физиотерапије, по којима је наша земља већ препознатљива и које су добра основа за развој здравственог туризма.
Ректор Универзитета Тракаји, проф. др Табакоглу информисао је представнике Министарства здравља да се у оквиру њихове установе, налази и Медицински факултет и уз њега највећи болнички центар у региону. У болници су, како је казао заступљене све медицинске гране и изводе се све најсавременије дијагностичке и терапијске процедуре и најсложенији оперативни захвати. У том смислу, на састанку је било ријечи о могућностима за успостављање сарадње, како у дијелу стручног усавршавања наших љекара, тако и упућивања црногорских осигураника на лијечење у тамошњој болници.
Амбасадор Турске у Црној Гори Њ.Е. Серхат Галип подсјетио је на досадашње заједничке активности у области здравства, посебно у дијелу едукације љекара, будући је значајан број црногорских љекара већ био на едукацији у турским здравственим центрима. Галип је изразио наду да ће се у наредном периоду наставити добра сарадња са турским институцијама, захваљујући којима би се додатно унаприједили веома добро односи двије земље у области здравства.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?