Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Осам кластера задовољило услове за добијање субвенција

Објављено: 12.07.2018. 16:50 Аутор: Министарство економије
Министарство економије одобрило је осам апликација у оквиру Јавног позива за учешће у Програму подстицања развоја кластера у Црној Гори за 2018. годину.

На Јавни позив, који је био отворен од 10. маја до 18. јуна, апликације је доставило 16 кластера, од којих је осам, због неиспуњености и административих услова одбијено, док је преосталих осам апликација испунило све услове и прихваћено за додјелу субвенције. 

Кластери чији су пројектни приједлози одобрени су: НВО Удружење дрвопрерађивача Беране, НВО „Пробај домаће“ Подгорица, НВО Агро-туристички кластер Жупа Никшић, НВО Кластер дрвопрераде Рожаје, НВО Агро Ме Подгорица, НВО Удружење дрвопрерађивача Плав, НВО Удружење дрвопрерађивача Андријевица и НВО Кластер дрвопрераде Жабљак.

Административну провјеру није прошло пет апликација достављењих од стране сљедећих кластера: НВО Црногорски савез малинара, Бијело Поље, НВО Црногорски пршут, Цетиње – 2 апликације, НВО Кластер туризма и креативне индустрије Бар и НВО Кластер агротуризам Никшић, док су три пријаве пристигле путем препоручене поште без адресе и назива пошиљаоца и оне нису отваране и нису прошле административну провјеру.

Са селектованим кластерима, након жалбеног периода, у плану је потписивање Уговора о додјели субвенције, чиме ће све започети реализација пројеката, чији ће ток пратити Министарство.

Министарство економије ће у овој години за подршку развоја кластера издвојити 150.000 еура, а максималан износ субвенције по једном пројекту је до 15.000 еура.

Циљ Програма подстицања развоја кластера у Црној Гори је финансијска подршка ефикаснијем функционисању иновативних кластера и њихове боље промоције, све у правцу остваривања боље конкурентске позиције предузетника, микро, малих и средњих предузећа на националном и међународном тржишту.

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?