Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Пронађено и одузето око килограм марихуане; осумњичени лишен слободе

Објављено: 12.07.2018. 18:10 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу против дрога су јуче, предузимајући мјере и радње из своје надлежности а у циљу сузбијања тзв. уличне продаје опојних дрога на територији Подгорице, поступајући на основу оперативних сазанања, претресом пронашли и одузели око килограм марихуане и двије ваге за прецизно мјерење. Осумњичени је лишен слободе због сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Наиме, службеници Одсјека су, 11.07.2018. године, поступајући на основу оперативних сазнањим, а по претходно прибављеној наредби судије за истрагу Вишег суда у Подгорици, извршили претрес куће и других просторија које користи Р.Б. (23) из Подгорице. Том приликом полицијски службеници су пронашли и одузели више пвц паковања са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана тежине од око један килограм, двије ваге за прецизно мјерење као и предмете који се користе за паковање опојне дроге.

Криминлистичка обрада упућује на сумњу да се Р.Б. бавио набавком и стављањем у тзв. улични промет опојне дроге марихуана на подручју Подгорице. Он је, како се сумња, опојну дрогу набављао у количинама од око килограм коју је након тога препакивао у мања пвц паковања са намјером даљег стављања у тзв. уличну продају на подручју Подгорице.

Опојна дрога биће упућена у Форензички центар ради вјештачења.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се Р.Б. лишили слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?