Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић упутио саучешће породици Алфандари и Јеврејској заједници ЦГ: Јаша је свакодневно доприносио мултиконфесионалном складу у Црној Гори и у региону

Предсједник Владе Душко Марковић изразио је у име Владе и у лично име саучешће породици преминулог предсједника Јеврејске заједнице Црне Горе Јаше Алфандарија и Јеврејској заједници Црне Горе.

„Истински посвећен идеји мира, толеранције и поштовања људских права, Јаша је својом пожртвованошћу свакодневно доприносио мултиконфесионалном складу у Црној Гори, и у региону. Дакле, вама је био близак, а нашем демократском друштву важан и одан. 'Сувише сам мали да бих могао да одлучујем шта је исправно, а шта не. Цијела наша религија је конципирана на принципу слободе” - говорио је. Зато данас, када се Црна Гора опрашта од свог пријатеља, а Јеврејска заједница Црне Горе од свог оснивача, остаје нам обавеза да заједнички, сјећајући се великог човјека и хуманисте, наставимо његову мисију очувања идеје слободе и толеранције, као темељних цивилизацијских вриједности“ – наводи се у телеграму саучешћа предсједника Владе Душка Марковића упућеном породици Алфандари и Јеврејској заједници Црне Горе.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?