Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У Скадру јуче одржан први заједнички састанак везано за Студију изводљивости за јадранско-јонски коридор кроз Црну Гору и Албанију

Објављено: 12.07.2018. 20:54 Аутор: МСП

Делегација предвођена државном секретарком Ангелином Живковић боравила је јуче у радној посјети Скадру, гдје је одржан први заједнички састанак везано за Студију изводљивости за јадранско-јонски коридор кроз Црну Гору и Албанију. На радном састанку су поред представника Министарства саобраћаја и поморства и Министарства одрживог развоја и туризма, учествовале и колеге из Албаније, представници ресорног министарства саобраћаја, консултанти који раде на Студији, који долазе из конзорцијума ИПФ 5, Инвестиционог оквира за Западни Балкан (WБИФ), док је испред Европске банке за обнову и развој, вођеће финансијске институције на овом пројекту, био господин Раде Ралевић. Састанку су испред ресорног Министарства саобраћаја и поморства присуствовале још и Хања Дедијер Радиновић и  Сања Чарапић, самостални савјетници у Директорату за државне путеве.

MSP

Студија издводљивости (WБ14-РЕГ-ТРА-01) финансира се из грант средстава ЕУ кроз Инвестициони оквир за Западни Балкан (WБИФ) у износу од 3,5 милиона еура. Први кицк офф састанак одржан је 15.новембра 2017. године, а рок за завршетак је 18 мјесеци.

MSP

На састанку је представљена структура будуће Студије изводљивости јадранско-јонског коридора кроз Црну Гору и Албанију (СЕЕТО Рута 1 и Рута 2), односно прогрес три фазе пројекта које су у току: истраживање саобраћаја, идентификација алтернативних рута на траси брзе саобраћајнице кроз Црну Гору и аутопута кроз Албанију, те оцјена алтернатива, као и методологија и критуријуми који ће се користити приликом мулти-критеријске анализе (МЦА), која треба да опредијели финалне исходе Студије.

Сљедећи радни састанак са консултантима и представницима WБИФ-а и ЕБРД-а ће се одржати у скорије вријеме у Црној Гори.


Министарство саобраћаја и поморства

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?