Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Подгорица: Четири лица лишена слободе због 18 кривичних дјела тешка крађа у продуженом трајању

Објављено: 12.07.2018. 21:00 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су јуче, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, а у циљу расвјетљавања кривичних дјела из области имовинских деликата, расвијетлили 18 кривичних дјела тешка тешка крађа у продуженом трајању која су почињена на штету више правних лица у Подгорици. Том приликом полицијски службеници су лишили слободе четири лица, од којих је једно малољетно.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица су, 11.07.2018. године, лишили слободе Е.Ф. (18), В.М. (18) и С.Ц. (18), сва лица из Подгорице, због постојања основане сумње да су починили 18 кривичних дјела тешка крађа у продуженом трајању, док је у 12 ових кривичних дјела учествовао и малољетни Б.Х. (17). Малољетни Б.Х. је јуче, 11.07.2018. године, лишен слободе и уз посебан извјештај приведен државном тужиоцу за малољетнике у Основном државном тужилаштву у Подгорици због постојања основане сумње да је починио наведена кривична дјела.

Ова лица су, како се сумња, у току јуна и јула 2018. године, починила ова кривична дјела на начин што су употребом подесног средства и физичке снаге проваљивали улазна врата и прозоре на пословним и угоститељским објектима као и на приватним здравственим установама и трговинским радњама. Они су, сумња се, ова кривична дјела вршили у ноћним часовима у дијелу Старог Аеродрома, Коника, Маслина и Цитy кварта. Осумњичени су, сумња се, у улици Митра Бакића отуђили возило марке „ВW Голф ИИ“, а које су како се сумња користи у извршењу осталих кривичних дјела. Осим овог возила, они су, сумња се, отуђили око 4.000 еура, 800 турских лира, четири лап – топа, таблет, девет мобилних телефона, ручни сат веће вриједности, алкохолна пића, гардеробу и друге предмете.

Отуђено возило је пронађено и враћено власнику као и извјесна свота отуђеног новца.

Службеници ЦБ Подгорица су криминалистичком обрадом и сарадњом са службеницима Центра безбједности Будва, Центра безбједностиу Бар и Одјељења безбједности Тиват, дошли до сазнања да су ова лица поред 18 кривичних дјела извршених на територији Подгорице, како се сумња, извршила и 17 кривичних дјела на територији општина Будве, Бара и Тивта.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву, којем су Е.Ф, В.М. и С.Ц, 11.07.2018. године, приведени уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да су починили 18 крвичних дјела тешка крађа у продуженом трајању, док је малољетни Б.Х. уз посебан извјештај приведен тужиоцу за малољетнике у ОДТ у Подгорици.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?