Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пронађено преко 1,3 тоне марихуане у мору; ради се на идентификацији лица која су одбацила дрогу

Објављено: 14.07.2018. 00:30 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Регионалног центра граничне полиције „Југ” су данас, поступајући на основу оператвне информације, на око 11 наутичких миља од ушћа ријеке Бојане пронашли око 1.332 килограма опојне дроге марихуана.

Наиме, службеници РЦГП „Југ” су, 13.07.2018.године, након добијеног обавјештења од стране службеника Одјељења граничне безбједности Улцињ да је на око 11 наутичких миља југозападно од ушћа ријеке Бојане уочен већи број пакета који плутају у мору, заједно са службеницима ОГБ Улцињ, Станице граничне полиције Бар – Јединице патролних бродова и чамаца Бар и Јединице граничне полиције Будва, а у сарадњи са службенцима Јединице за електронско осматрање и оперативну подршку и службеницима Управе поморске сигурности, на наведеној локацији пронашли и изузели 62 пакета са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана укупне тежине 1.332,3 килограма.

Пронађена опојна дрога је, након што је укрцана на службена пловила РЦГП Југ, предата службеницима Одсјека за борбу против дроге ради предузимања даљих мјере и радњи.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се опојна дрога изузме.

Службеници Управе полиције предузимају интензивне мјере и радње у циљу идентификовања лица која су одбацила ову опојну дрогу.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?