Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Јавна расправа о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о стечају почиње данас

Објављено: 16.07.2018. 19:15 Аутор: Министарство економије
Министарство економије расписало је данас Јавну расправу о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о стечају која ће трајати до 7. септембра.

Округли сто у оквиру Јавне расправе биће одржан 6. септембра 2018. године у просторијама Привредне коморе Црне Горе, са почетком у 10 часова.

Министарство економије позива све заинтересоване субјекте да учествују у јавној расправи о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о стечају, а своје коментаре, мишљења, примједбе и сугестије на Нацрт закона могу доставити Министарству економије у писаној форми, путем поште на адресу: Римски трг, број 46, 81000 Подгорица, или електронски на мејл адресу: рената.милутиновиц@мек.гов.ме током цијелог трајања јавне расправе.

Након завршетка јавне расправе, Министарство економије ће размотрити све коментаре, мишљења, примједбе и сугестије и сачинити Извјештај о спроведеној јавној расправи.

Измјенама и допунама Закона о стечају стварају се претпоставке за унапређивање остваривања економичности, рационалности и ефикасности стечајног поступка. Значајне новине овог законског рјешења односе се на увођење стручног испита, лиценце и испита провјере знања за стечајне управнике, који имају за циљ пружање додатних гаранција да ће стечајни управници обављати своје дужности стручно и професионално. Закон такође прецизира одређене норме као и обезбјеђивање њихове ефикасније примјене, отклањањање одређених слабости које су се показале у пракси и скраћење рокова . Уведена је и листа стечајних управника и прецизиран критеријум за именовање стечајних управника. 

Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о стечају ће бити доступан јавности током цијелог трајања јавне расправе на интернет страници Министарства економије и порталу е-управе.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?