Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министарка Прибиловић учествује на петом Глобалном самиту Партнерства за отворену управу (ОГП) у Тбилисију

Објављено: 16.07.2018. 19:00 Аутор: МЈУ

Министарка јавне управе Сузана Прибиловић учествоваће на петом Глобалном самиту Партнерства за отворену управу (ОГП), који ће се одржати од 17 до 19. јула 2018. године, у Тбилисију, Грузија.

Самит има за циљ да окупи лидере земаља чланица ОГП-а како би разговарали о циљевима, изазовима и најбољим праксама у имплементацији реформе отворене владе и промовисали агенду за отворену владу у циљу рјешавања нових изазова и побољшања живота грађана широм свијета.

Пети Глобални самит Партнерства за отворену управу ће окупити представнике више од 70 земаља, укључујуц́и шефове држава, министре, државне службенике, чланове парламента, представнике локалне власти, представнике цивилног друштва, међународне организације, истраживаче и новинаре.

У оквиру Самита, ОГП и Европска комисија ће бити домаћини министарског састанка, под називом „Промовисање отворених влада на Западном Балкану и Источног партнерства“, који ће пружити прилику за размјену искуства и успјешних примјера који могу послужити као мотивација и инспирација за будуц́е активности. Такође, министри ће разговарати о актуелној ситуацији у региону и Европи, у циљу стварања бољих услова за политички, економски и друштвени развој региона.

Партнерство за отворену управу (ОГП) је добровољна међународна иницијатива, покренута 2011. године, која промовише мултилатералну сарадњу, подржава и помаже развој отворености, транспарентности и одговорности управе кроз отворену сарадњу представника државне управе, првенствено са цивилним друштвом, али и другим сегментима друштва с циљем промоције и повећања транспарентности, борбе против корупције и активног укључивања и оснаживања учешћа грађана и цивилног сектора у креирање јавних политика. Црна Гора се ОГП-у прикључила 13. фебруара 2012. године, и као земља учесница потписала декларацију о отвореној Влади.

Самит ће бити прилика и за билатералне сусрете с представницима међународних организација и институција других земаља у циљу унапређења односа и могућности проширења сарадње из надлежности Министарства јавне управе у области реформе јавне управе.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?