Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Фондација Конрад Аденауер вриједан партнер у информисању јавности

Објављено: 16.07.2018. 19:52 Аутор: КЕИ

Главни преговарач Црне Горе са Европском унијом Александар Дрљевић разговарао је данас са директором представништва Фондације Конрад Аденауер, Норбертом Бекманом Диркесом.

KEIДрљевић је информисао саговорника о статусу преговарачког процеса, нагласивши да је, у складу с новим приступом преговора, посебан фокус на реформама у поглављима 23 и 24. Истакао је да Црна Гора настоји да оствари конкретне и видљиве резултате на терену, како у области владавине права, тако и у свим осталим поглављима правне тековине.

Главни преговарач је указао на важност информисања јавности о приступању Црне Горе Европској унији и у том контексту истакао значај подршке Фондације Конрад Аденауер која, кроз организацију различитих активности у сарадњи с Канцеларијом за европске интеграције доприноси да информације дођу до грађана, али и доносилаца одлука у државама чланицама ЕУ.

Дрљевић и Бекман Диркес су разговарали о организацији предстојећих активности и размотрили могућности за унапређење сарадње с циљем правовременог, тачног и свеобухватног информисања јавности о приступању ЕУ.

Заједнички су оцијенили да је процес приступања ЕУ је најснажнији механизам за спровођење свеобухватних друштвених реформи, а да је приступање Црне Горе и читавог Западног Балкана ЕУ у интересу, како самих држава кандидата за чланство, тако и цијеле Уније.

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?