Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Отвореност Минисарства рада и социјалног старања за сарадњу са НВО које се баве проблематиком насиља у породици

Објављено: 16.07.2018. 21:19 Аутор: мрсс

Министарство рада и социјалног старања одржало је састанак са представницама НВО које се баве заштитиом од насиља над женама и насиљем у породици.

На састанку су присуствовале и представнице УНДП-а у Црној Гори, представница делегације Европске уније и представница Завода за социјалну и дјечју заштиту.

Главна тема састанка био је процес лиценцирања и финансирања социјалних сервиса. Представљени су Правилник о ближим условима за пружање и коришћење, нормативима и минималним стандардима услуге смјештаја у прихватилишту-склоништу, као и Правилник о ближим условима за издавање, обнављање, суспензију и одузимање лиценце за обављање дјелатности социјалне и дјечје заштите. Представнице НВО су изнијеле низ приједлога како би се побошљао положај НВО у систему социјалне заштите.

На састанку је договорено да ће се јачати капацитети за добијалње лиценце НВО, те ће сљедећи састанак бити одржан почетком септембра текуће године.

Министарство рада и социјалног старања је изразило спремност да прихвати одређене сугестије НВО, а које се односе на поменуте Правилнике, улогу НВО у борби против насиља над женама и насиља у продици, те позвало НВО да се укључи у израду секторске анализе за 2019. годину ради благовременог планирања висине средстава која ће бити опредијељена на позицијама министарстава надлежних за области које Влада утврди као приоритетне за финансирање пројеката и програма невладиних организација.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?