Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бар: Лишена слободе два лица због сумње да су починила 60 кривичних дјела на територији Црне Горе

Објављено: 16.07.2018. 20:00 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Бар су, предузимајући мјере и радње у циљу превенције и расвјетљавања кривичних дјела која су по начину и периоду извршења везана за љетњу туристичку сезону, обилазили купалишта и јавне установе и том приликом упознавали запослене и власнике са проблематиком и ризицима ових кривичних дјела. Приликом ових активности полицијски службеници су лишили слободе два лица за која се сумња да су на територји Црне Горе починили укупно 60 кривичних дјела у периоду од 2016 – 2018. године.

Службеници ЦБ Бар су, 12.07.2018. године, лишили слободе Р.Л. (54) и М.С. (61), оба из Ваљева, Република Србија, због постојања основане сумње да су починили 11 кривичних дјела крађа и четири кривична дјела фалсификовање и злоупотреба кредитиних картица и картица за безготовинско плаћање. Полицијски службенци ЦБ Бар су у садејству са службеницима ЦБ Подгорица, ЦБ Будва, ЦБ Херцег Нови, ЦБ Беране, ОБ Улцињ, ОБ Тиват, ОБ Цетиње, ОБ Котор, ОБ Жабљак и ОБ Мојковац, дошли до сазнања да су ова лица, сумња се, поред ових 15 кривчних дјела почињених на територији Општине Бар, починила још 45 кривичних дјела. Р.Л. и М.С. су, како се сумња, на територији Црне Горе починили укупно 60 кривичних дјела.

Они су, сумња се, од љета 2016. године до 12.07.2018. године, ова кривична дјела починили на начин што су, по унапријед утврђеним улогама, представљајући се као странке долазили у јавне установе и користећи непажњу запослених улазили у канцеларије и из њихових унутрашњости отуђивали новчанике у којима се налазио новац и кредитне картице.

Провјерама које су извршене преко службеника Републике Србије, а који су као испомоћ током љетње туристичке сезоне упућени у Црну Гору, утврђено је да су за Р.Л. расписане четири локалне потјернице у Републици Србији.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Бару који је наложио да се Р.Л. и М.С. лише слободе због основане сумње да су починили наведена кривична дјела. Након саслушања лица, државни тужилац је донио рјешење о задржавању лица до привода судији за истрагу у Основном суду у Бару, након чега су ова лица спроведена у ЗИКС.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?