Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Пронађени пиштољ и муниција у илегалном посједу и марихуана; једно лице лишено слободе

Објављено: 16.07.2018. 21:00 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су, током викенда, предузимајући мјере и радње у циљу појачане контроле безбједносно интересантних лица, код јендог лица пронашли и одузели пиштољ и муницију у илегалном посједу, а код другог опојну дрогу марихуну. Једно лице је лишено слободе.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица су током викенда вршили појачану контролу безбједносно интересантних лица, а између осталог су вршили контролу возила без регистарских ознака, возила са иностраним регистарским ознакама, као и возила са затамљеним стаклима на предњем дијелу возила. Службеници Интервентне јединице ЦБ Подгорица су, извршили су контролу пмв марке „БМW“ без рагистарских ознака, у којем се налазио Д.У. (37). Приликом контроле овог лица полицијски службеници су пронашли и одузели пиштољ калибра 7,65 мм са пет метака у илегалном посједу. О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се Д.У. лиши слободе и да му се приведе уз кивичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

У склопу наведених активности службеници ЦБ Подгорица су вршећи појачану контролу возила без регистарских ознака, возила са иностраним регистарским ознакама као и возила са затамљеним стаклима на предњем дијелу возила, санкционисали и искључили из саобраћаја 21 возача који су на возилу имали затамљена стакла на предњем дијелу возила. Такође је појачаном контролом учесника у саобраћају санкционисано 50 возача – мотоциклиста, због различитих прекршаја из ЗОБС-а.

Вршећи појачану контролу лица и возила у дане викенда, службеници Интервентне јединице ЦБ Подгорица, су приликом контролисања Е.Ћ. (19), уочили да је одбацио од себе пвц кесицу са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана, тежине од око 40 грама. О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који ће се након вјештачења у Форензичком центру изјаснити о квалификацији дјела.

У наредном периоду службеници ЦБ Подгорица наставиће са спровођењем појачаних активности у вези контроле безбједносно интересантних лица са циљем превенције и спрјечавања вршења тешких кривичних дјела.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?