Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: РЦЦ представио програм грантова за развој туризма на Инфо Дану у Подгорици

Објављено: 18.07.2018. 20:38 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Секретаријат Савјета за регионалну сарадњу (РЦЦ) у сарадњи са Министарством одрживог развоја и туризма представио је данас програм грантова на Инфо Дану, одржаном у просторијама Министарства одрживог развоја и туризма у Подгорици.

Програмом ће бити обухваћено тридесет и више грантова, појединачне вриједности до 54.000,00 еура, а реализоваће се током периода од три године.

Програм грантова је саставни дио пројекта развоја и промоције туризма вриједног пет милиона еура којег финансира Европска унија, а имплементира Савјет за регионалну сарадњу. Програм ће се реализовати у три узастопна циклуса с циљем да се у сваком циклусу споведе најмање десет пилот пројеката.

Јавни позив за достављање понуда ће означити почетак сваког циклуса који ће бити отворен за правна лица, укључујући невладине и непрофитне организације, удружења, фондације и локалне власти, која ће бити директно одговорна за припрему, управљање и реализацију грантова.

Први позив за достављање понуда који је објављен 16. јула 2018. године, представљен је на Инфо Дану, и отворен је конкретно за локалне и регионалне организације које се баве развојем туризма, туристичке кластере, организације за образовање и усавршавање које активно учествују у развоју туризма, као и Националне паркове и паркове природе. Рок за достављање понуда је 16.08.2018. године.

Више информација о програму грантова можете пронаћи на www.рцц.инт/тоурисмгрантс.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?