Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство спорта наградило освајаче медаља на европском првенству у ју-јитсу са 18.500 еура

Објављено: 19.07.2018. 03:13 Аутор: Министарство спорта
Подгорица, 18. јул 2018. – Ју-јитсу репрезентативци Црне Горе, на недавно завршеном сениорском првенству Европе у Пољској (Глиwице/30.05 – 03.06 2018.) постигли су запажене резултате, освојивши укупно девет медаља и то двије златне, двије сребрне и пет бронзаних. Тим поводом, у Министарству спорта приредјен им је пријем, на којем је министар спорта Никола Јановић честитао црногорским џију-џицу борцима на освојеним одличјима, истичући да ће Министарство спорта у име Владе Црне Горе и овога пута наградити њихова спортска достигнућа. ,,Освајачима медаља на првенству Европе у Пољској, опредијелили смо укупно осамнаест ипо хиљада еура, у нади да ће се и са такмичења која им предстоје до краја године, вратити са медаљама”- казао је министар Јановић, охрабрујући их да задрже континуитет у постизању одличних резултата. 

У име ји-јитсу репрезентације, министру се на пријему и вриједној премији, захвалио Дејан Вукчевић, који је на протеклом европском првенству, у борбама освојио прво мјесто. ,,Ово је још један показатељ да Министарство спорта цијени рад свих спортиста, небитно из којег спорта долазили и да ли су то олимпијски или неолимпијски спортови”- поручио је Вукчевић. 

Злато су славили и Вук Драгутиновић и Александра Поповић, док су сребрне медаље припале Стефану Вукотићу, Филипу Пешићу, Лидији Цаковић и Марији Каљевић. Треће мјесто у борбама освојили су, Мирјана Мартиновић и Арсо Милић, а у Дуо цлассиц Миx, Дуо схоw Миx и Дуо схоw Ж, Стефан Вукотић, Лидија Цаковић, Биљана Митровић и Анастазија Петровић.

Пријему у Министарству спорта присуствовали су и предсједник Ју-Јитсу савеза Ранко Вукотић са селектором Милошем Ашанином, који су министру Јановићу захвалили за помоћ и подршку, честитајући и усвајање новог Закона о спорту, који ће, закључили су, унаприједити црногорски спорт и додатно учврстити партнерски однос који Ју-Јитсу савез има са Министарством спорта.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?