Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Почиње реализација програма Култура младих Никшић

Објављено: 19.07.2018. 18:05 Аутор: МКУ
Министар културе Александар Богдановић и предсједник Општине Никшић Веселин Грбовић потписали су на Цетињу Уговор о сарадњи на реализацији програма Култура младих Никшић у 2018. години.

На основу потписаног уговора Министарство и Општина Никшић подржаће реализацију манифестација и фестивала који имају посебан значај за развој културе у Никшићу и то: Бедем фест, Лаке фест, Никшић Гуитар фестивал, Боем фест, позоришну продукцију за младе ЈУ Никшићко позориште и фолклорни ансамбл младих ЈУ „Захумље”.

Програм Култура младих Никшић има за циљ обезбјеђивање веће укључености младих и цивилног сектора у валорозацију културног насљеђа и афирмацију Никшића као препознатљиве културне дестинације.

Министар Богдановић је истакао да су током четворогодишње реализације Програма развоја културе у Никшићу млади ствараоци препознати као најзначајнији актери на културној сцени Никшића и да је из тог разлога Министартво културе у сарадњи са Општином Никшић одлучило да наставак овог програма буде посвећен управо њима. „Фестивали, манифестације и програми које у Никшићу организују млади, као и они који су намијењени њима, за кратко вријеме су успјели да се позиционирају на културној мапи не само Црне Горе већ и региона”, истакао је министар Богдановић.

Предсједник Општине Грбовић је нагласио значај подршке Министарства културе и навео да су очекивања од реализације овог програма изузетно висока, иамјући у обзир резултате које су институције културе и културни ствараоци Никшића постигли у претходном периоду.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?