Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сјутра обиљежавање Међународног дана уништавања оружја

Објављено: 19.07.2018. 21:01 Аутор: МУП
Поводом Међународног дана уништавања оружја, Министарство унутрашних послова Црне Горе, уз подршку Европске уније и УНДП/СЕЕСАЦ (Центра за контролу лаког и малокалибарског оружја у Југоисточној и Источној Европи), уништиће 1357 комада оружја и 145 дјелова за оружје. Догађај је подржала и Мисија у Црној Гори Организације за безбједност и сарадњу у Европи (ОЕБС), као и невладина организација Центар за демократску транзицију (ЦДТ).

Уништавање оружја обавиће се сјутра, 20. јула 2018. године, са почетком у 09:00 часова у Институту за црну металургију А.Д. Никшић (Вука Караџића бб, Никшић). Овим поводом јавности ће се обратити државни секретар Министарства унутрашњих послова Драган Пејановић, шефица Мисије ОЕБС-а у Црној Гори, амбасадорка Марис Давије, шеф Сектора за демократско управљање и Сектора за економију и животну средину у Канцеларији УНДП у Црној Гори, Томица Паовић.

Међународни дан уништавања оружја, који се сваке године у свијету обиљежава 9. јула, подсјећа на опасност коју вишак оружја, као и недовољно обезбијеђено и нелегално оружје, представља за нашу сигурност и безбједност. Организованим уништавањем оружја Црна Гора учествује у координисаним регионалним напорима да се унаприједи свијест о проблему ширења нелегалног лаког оружја у земљама Западног Балкана. Овом приликом биће уништено правоснажно одузето оружје као и оно прикупљено кроз кампању „Поштуј живот, врати оружје“, коју Министарство унутрашњих послова спроводи заједно са УНДП, Мисијом ОЕБС-а у Црној Гори и ЦДТ-ом, уз финансијску подршку ЕУ и Амбасаде Њемачке у Подгорици, у циљу јачања свијести о штетности посједовања оружја и смањења броја нелегалног оружја у посједу грађана.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?