Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Херцег Нови: Пронађени кокаин, сканк, пиштољ, муниција и други предмети; слободе лишена два лица

Објављено: 19.07.2018. 21:00 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу против дрога су у садејству са службеницима Центра безбједности Херцег Нови, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, а у циљу спријечавања тзв. уличне продаје опојних дрога, пронашли и одузели кокаин, пиштољ, муницију и остале предмете. Осумњичени је лишен слободе због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога и кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Такође, службеници ЦБ Подгорица су у садејству са службеницима Одсјека, пронашли и одузели кокаин и марихуану и том приликом лишили слободе лице осумњичено за кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Наиме, службеници Одсјека и ЦБ Херцег Нови су, 17.07.2018. године око 19,00 часова, поступајући на основу пријаве грађана, изузели русак, који је био скривен у шахту за воду, а у којем се налазио пиштољ марке „Црвена застава“ М-57 калибра 7,62 мм, три пиштољска оквира, 20 комада муниције калибра 7,62 мм, 16 пвц кесица са садржајем прашкасте материје бијеле боје за коју се сумња да је опојна дрога кокаин тежине од око 14 грама, дигитална вага, као и више предмета за које се сумња да се користе за припрему и паковање опојних дрога намјењених даљој продаји.

Предузимајући активности на расвијетљавању ових кривичних дјела, полицијски службеници Одсјека и ЦБ Херцег Нови су након спроведене криминалистичке обраде и прикупљених обавјештења од грађана, дошли до сазнања да је наведене предмете сакрио М.Д. (19) из Херцег Новог, а које је, како се сумња, претходно држао у кући коју користи. Криминалистчка обрада упућује на сумњу да се М.Д. дужи временски период бавио продајом опојне дроге кокаин на територији Општине Херцег Нови, на начин што је, како се сумња, опојну дрогу набављао у неутврђеној количини, коју је потом мјерио и препакивао у мања пвц паковања и коју је, сумња се, стављао је у даљи тзв. улични промет. Пронађени предмети и опојна дрога биће упућени у Форензички центар ради вјештачења.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се М.Д. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога и кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Надаље, службеници Интервентне јединице Центра безбједности Подгорица су, 18.07.2018. године око 12,00 часова, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, извршили контролу А.Г. (41) из Подгорице. Приликом контроле А.Г. је одбацио торбицу у којој су службеници приликом прегледа пронашли три пвц замотуљка са садржајем прашкасте материје бијеле боје за коју се сумња да је опојна дрога кокаин тежине од 10,5 грама као и један пвц замотуљак са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана типа сканк тежине од око грам. Службеници ЦБ Подгорица су обавијестили службенике Одсјека за борбу против дрога који су предузели даље мјере и радње.

Слубеници Одсјека су, данас, поступајући на основу претходно прибављене наредбе судије за истрагу Вишег суда у Подгорици, извршили претрес стана који користи А.Г. и том приликом пронашли једну вагу за прецизно мјерење са траговима прашкасте материје бијеле боје, као и мањи садржај расуте прашкасте материје бијеле боје на столу. Даљим претресом пронађна је једна пвц кесица са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана типа сканк. О догађају је обавијештен ВДТ у Подгорици који је наложио да се А.Г. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?