Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет Дрљевић – Червењаков: Бугарска ће наставити да снажно подржава европски пут Црне Горе

Објављено: 20.07.2018. 16:11 Аутор: КЕИ
Главни преговарач Александар Дрљевић примио је у опроштајну посјету амбасадора Бугарске Младена Червењакова.

Дрљевић је захвалио Червењакову на конструктивној сарадњи о значајној подршци коју је Бугарска пружала и пружа остварењу кључних вањскополитичких циљева Црне Горе – чланству у НАТО и ЕУ. У том контексту је посебно потцртао допринос бугарског предсједавања ЕУ током којег је питање проширења на Западни Балкан враћено међу приоритете Уније, оснажено присуство Уније у региону и од стране највиших званичника ЕУ потврђена европска перспектива овог дијела Европе.

Амбасадор Червењаков је истакао задовољство што је током његовог мандата Црна Гора остварила чланство у НАТО-у и постигла значајан напредак у приступању ЕУ. Поручио је да ће Бугарска наставити да снажно подржава европски пут Црне Горе, како у политичком дијалогу, тако и кроз пружање експертске помоћи у више преговарачких поглавља.

Поручио је да је га, као искреног пријатеља Црне Горе, радује што је за вријеме његовог мандата остварен огроман напредак на свим пољима. Пренио је очекивање да ће добар темпо у спровођењу реформи и напредовању према ЕУ бити настављен, те да ће се Црна Гора у кратком временском периоду придружити европској породици.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕУ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕУ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?